Dag tre.

Äntligen har vi internet! Eller ja, inte alltid, men om vi går till biblioteket på området (ett litet rum där en unken lukt slår emot en då man stiger in genom dörren), går in i ett litet låst rum där det står en stationär dator från 90-talet, tar modemet som är kopplat till den, och kopplar in det i våra egna laptops – då går det! Bra va?


I imorse gav vi oss iväg på en morgonpromenad vid halv sju. Härligt! Det har regnat hela natten, så allt var grönskande och luften kändes härligt frisk! Solen var precis på väg upp, all trafik var igång och alla barn på väg till skolan. Vi gick de ungefärliga två kilometerna som leder ned till havet. En halvtimmes morgondopp blev det – underbart! Precis så här ska vi starta varje morgon, och avsluta varje kväll. Vilken utsikt vi hade när vi låg där i vattnet och flöt. Solen var fortfarande på väg upp, några fiskare var på väg ut för att lägga sina nät, och havet låg alldeles stilla framför oss. På vägen hem gick vi in i ett litet bageri för att försöka få i oss något annat än ris till frukost. En bit bröd kanske? Ingen kunde engelska så det blev till att chansa. Vi valde vars en bulle, men då vi bröt den på mitten var den fylld med någon slags fyllning. Starkt som attan – så klart! Dagens frukost blev alltså: kanterna på en bulle. Vi behöver vitaminer och protein! Nu! Ska gå och köpa frukt senare, så att vi alla fall undviker vitaminbrist.


Hela förmiddagen har vi suttit med på lektioner med doktorerna. Idag har det handlat om hur deras sjukvårdssystem är uppbyggt, och hur de agerar vid utbrytandet av en infektionssjukdom. Under dagens två föreläsningar förstod vi praktiskt taget allt de sa, så det kunde inte bli bättre. Något förvånade blev vi dock när den ena föreläsaren började prata om Epidemiologi. Det talades om kohortstudier och John Snow, och vi kunde stolt briljera med våra kunskaper!


Nu ska vi äta lunch. Vet ännu inte vad det blir, men man har ju sina aningar… I eftermiddag ska vi fortsätta med lektioner, också har vi en träff med vår handledare. Prick 16.15 tar vi våra ryggsäckar och vandrar ned till stranden. Längtar redan! Hej så länge.


Här sitter jag i sängen med datorn i knäet och nickar. Jag skäms nästan för att säga det, men klockan är åtta på kvällen och både Frida och jag är totalt slut! Så fort jag har skrivit klart dagens dagbok ska vi sova, det är nog bäst. Vi ska ju upp kl 06.00 imorgon för att gå till havet, och efter det har vi en spännande dag framför oss. På förmiddagen ska vi besöka en ”natal clinic”, och på eftermiddagen bli det föreläsning och träff med en av institutets doktorer. Morgondagen ska bli både intressant och spännande! Innan vi somnar ska jag dock berätta om dagen idag, efter lunch (som förresten blev ”rice and curry”. Det blir värre och värre för varje måltid. Riset luktar gödsel och går knappt att få ned längre…). Vi träffade vår handledare och gick igenom veckans schema så att allt är okej. Sedan fick vi en rundvandring på institutet. De utbildar bland annat ”nurses”, ”public health inspectors”, ”midwifes” och ”medical officer of health” här. Vi ska tydligen göra besök på de olika avdelningarna under den tid vi är här. Då vi kom tillbaka till lektionssalen för att delta på dagens sista lektion var de redan i full gång, och det dröjde inte många minuter innan föreläsaren avslutade lektionen. Konstigt tyckte vi, eftersom det stod 14.45 på vårt schema, och det var precis vad klockan var då vi kom dit. Vi gick fram och bad föreläsaren om ursäkt ifall vi var försenade, men frågade även om det hade blivit något missförstånd eftersom det en stod 14.45 på vårt schema. Han svarade då lugnt; ”Maybe we started two o’clock instead”. Ja, ni gjorde nog det va… Det är inte lätt ibland!


Tur i oturen, nu kunde vi ju åka ned till havet för att få se solen för första gången sedan vi kom hit! Vi tog en tuktuk för att det skulle gå snabbt, och kastade oss i vattnet så fort vi kom ned. Lika underbart som vanligt! Vi hann till och med ligga på stranden och sola en stund innan solen började gå ned. För er där hemma som hade hoppats på att vi skulle komma hem riktigt brunbrända måste jag tyvärr göra er besvikna. Vi är inomhus från soluppgång till solnedgång, så risken finns att vi kommer hem blekare än vi var då vi åkte hit! På vägen hem köpte vi bröd och marmelad som vi ska ha till frukost i fortsättningen. Nu får det vara slut på risätandet minsann! Till kvällsmat fick vi ”rice and curry”. Det var jätteäckligt. Vi slängde det och bredde vars två mackor istället. Imorgon ska vi se om vi kan få låna en vattenkokare av någon, så att vi kan koka nudlar på rummet istället. Mums, det ser vi fram emot! Förresten, någon som har lust att komma hit med en korv? Eller kanske en bit oxfilé? Det tackar vi inte nej till. God natt där hemma!


Kommentarer
Postat av: Ecke

Hej Lina. Jag ber om ursäkt att jag inte haft tid att läsa tidigare, men jag läser för första gången på din blogg idag lördag eftermiddag. Jag är nu på dag tre. Jätteroligt att läsa. Jag lovar dig att jag ska sluta sälja ris och curry på Mathallen i Hammenhög. Jag lider med dig... Jag kommer oxå att ta kontakt med ICA centralt och höra om de kan lyfta ut det totalt ur sortimentet i hela Sverige. Tänk om detta missbruk av en maträtt sprider sig till Sverige...

Nu ska jag fortsätta att läsa.....

2011-03-05 @ 16:59:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0