Ubud.

Det blev inget andra dyk, så istället spenderade jag de sista timmarna på Gili T med att snorkla. En bra bit ut, på lite djupare vatten, fann jag bästa  platsen någonsin. Det första jag såg var en enorm Monkey fish, och därefter följde de mest fantastiska arterna efter de andra. Jag fick se min första Trumpet fish (istället för den snarlika Cornet fish som dyker upp lite överallt). Den var stor, lång och klargul i färgen. Fin! Efter mitt första dyk, med tillhörande adrenalinkick, har snorkling inte i ens i närheten nått upp till samma nivå, men här var det helt magiskt! Precis samma djurliv, och känsla, som att vara nere på kanske tio meters djup med dykarutrustningen på. Jag ville aldrig därifrån, men var till slut så illa tvungen. I tisdags vid lunchtid tog vi båten från Gili T vidare till Bali, och därifrån taxi till vår nästa destination - Ubud.
 
 
Vi stannade i Ubud i tre dagar, och hann samla på oss massor med nya intryck, upplevelser och saker... Nästan en hel dag spenderade vi på stadens stora marknad, med att leta efter fynd bland de miljontals saker som fanns. Två mycket nöjda och utmattade tjejer var det som kom tillbaka till hotellet den kvällen. På morgonen, innan vi gav oss in i marknadsröran, tog vi en promenad till Monkey forrest. Monkey forrest är precis vad det låter som, en skog full med apor. De flesta väldigt lugna och söta, men vi hade även oturen att stöta på en aggressiv och hispig gammal apa. Obehagligt eftersom man i bakhuvudet bar med sig att dessa apor kan bitas, och att de kan bära på rabies. Det vara bara att låta apan ta det man bar på, och sakta backa därifrån. Emilias påse fylld med presenter var det som råkade illa ut, men efter att apan kommit underfund med att den inte innehöll mat lämnade han den på marken åt oss att ta den tillbaka. Annars låg de flesta och sov, pillade loppor på varandra, eller kramades och brottades. Häftiga djur!
 
 
Tredje och sista dagen åkte vi, tillsammans med vår chaufför, runt och prickade in alla de sevärdheter vi inte ville gå miste om. Det blev besök till två hinduiska tempel, Elephant cave och Gunung Kawi, vi fick chansen att se det vackra vattenfallet Tegenungan, och åkte långt upp bland molnen för att skåda den fantastiska utsikten med vulkanen Batur i fokus. På vägen stannade vi även på en stor odling där de hade allt från kaffe, kakao, kanel, avokado, chili och aubergine, till nejlika, ingefära, citrongräs, durian, vanilj och papaya. Där fick vi vara med och göra kaffe, och avslutade besöket med en provning av olika kaffesorter. Gott och spännande! Min nya favorit är kokoskaffet (smakade som Baileys fast godare). Visste ni förresten att kaffebönan antingen är av det manliga eller det kvinnliga könet? Det är vanligare med kvinnliga bönor, men om du får tag på kaffe gjort av manliga bönor är det mycket starkare i smaken. Intressant, eller hur?
 
 
Efter heldagsturen blev vi avsläppta i Sanur, en fin hamnstad som ligger på Balis östra kust. Här ska vi i tre dagar njuta till fullo och försöka koppla bort att vårt äventyr snart går mot sitt slut. Fem dagar kvar. Nu kör vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0